BLOGit ja ajankohtaista

15 uudenvuodenlupausta, joilla lisäät työhyvinvointiasi vuonna 2020

Uusi vuosi on uusi mahdollisuus, mutta älä turhaan pyri uudistamaan itseäsi kokonaan, vaan tee hienosäätöä. Laadimme listan uuden vuoden lupauksista, joiden avulla vuodesta 2020 tulee kenties työurasi paras vuosi! 

1. Luovu ylimääräisestä tavarasta ja pidä työpisteesi järjestyksessä 

Epäjärjestys kuormittaa, heikentää työtehoa ja vaikuttaa keskittymiseen. Siisti työtila vapauttaa tilaa sekä konkreettiselle työn tekemiselle että ideoinnille ja keskittymiselle.  

2. Käytä värejä työpisteelläsi 

Väreillä on meihin suuri vaikutus, ne voivat piristää, rauhoittaa ja rentouttaa. Valitse ympärillesi kirkkaita värejä tuomaan energiaa tai pehmeämpiä sävyjä rentouttamaan. Pienetkin väriläiskät auttavat. Kokeile värikästä kynäpurkkia, muistikirjaa tai puhelimen suojakuorta. 

3. Hanki kasveja työpisteellesi 

Kasvit parantavat tunnetusti hyvinvointia, sillä ne mm. puhdistavat ja kosteuttavat huoneilmaa. Lisäksi kasvien hoitaminen rentouttaa, lievittää stressiä ja saattaa jopa inspiroida. 

Nainen tekee töitä seisoen sähköpöydällä

4. Huolehdi terveydestäsi työpaikallasi – kiinnitä huomiosi ergonomiaan 

Istuessa tärkeintä on pitää hartiat rentoina ja niska suorassa. Panosta siis ergonomiseen istuimeen ja muista säätää se sinulle sopivaksi. Huolehdi myös toimivasta ergonomiasta työpöydän päällä: valitse pysty- tai rullahiiri, muotoiltu näppäimistö ja rannetuettu hiirimatto. 

5. Jaa tietoa työkavereillesi 

Kommunikointi on tärkeää ja etenkin projektitehtävissä suorastaan välttämätöntä. Keskustele ja kysele, niin kaikki pysyvät ajan tasalla eikä tieto ole yksittäisten ihmisten takana. 

6. Paranna tiimihenkeä yhteisillä aktiviteeteilla 

Hyvä tiimihenki on avainasemassa etenkin silloin, kun tavoitteet ovat korkealla. Tiimihenkeä voi kasvattaa esim. käymällä yhdessä lounaalla tai järjestämällä säännöllisiä tapaamisia. Kokeilkaa vaikka 30 minuutin viikkopalaveria joka tiistai ja jakakaa onnistumiset sekä haasteet yhdessä tiimin kesken. 

7. Pidä taukoja 
Tehdessäsi intensiivisesti töitä et aina edes huomaa oman tehokkuustasosi alenemista. Muista pitää taukoja – jo lyhyetkin tauot auttavat virkistymään, ja haasteet saattavat ratketa tauon jälkeen kuin itsestään.   

8. Pyri vähentämään stressiä työpaikalla 

Työpaikallakin voi ja kannattaa rentoutua! Erilaisia tapoja on useita ja eri keinot toimivat eri ihmisilläKokeile vaikka näitä: mindfulness, musiikin kuuntelu ja liikunta. 

9. Nauti terveellisiä välipaloja 

Nälkä on yksi keskittymisen ja tuottavuuden pahimmista vihollisista. Pidä mukanasi terveellisiä välipaloja, kuten hedelmiä ja pähkinöitä, jotta voit nauttia niitä aina tarvittaessa.  

Koira tietokoneella

10. Kokeile uutta lounaspaikkaa 

Jotkut saavat turvaa tutuista rutiineista, mutta toiset meistä kaipaavat vaihtelua ja uusia kokemuksia. Vaihda siis maisemaa ja kokeile uutta lounaspaikkaa. Ties vaikka löytäisit samalla puuttuvan inspiraation! 

11. Tuo lemmikkisi töihin 

Yleisen hyvinvoinnin lisäksi lemmikit edistävät työpaikalla ihmisten tuottavuutta, lisäävät tiimihenkeä ja ennen kaikkea tuovat hymyn kaikkien huulille. Myös lemmikkisi nauttii, joten älä mieti enää, vaan ota karvainen kaverisi mukaan töihin! 

12. Jos mahdollista, pyri tekemään etätöitä useamman kerran kuukaudessa 

Etätöiden tekemisestä on monia hyötyjä, kuten parempi keskittymisrauha, työtehtävien helpompi jaksottaminen ja työmatkaan käytetyn ajan säästyminenKotonakin voi joskus olla vaikea keskittyä, jolloin kannattaa kokeilla työskentelemistä coworkingtilassa. 

 

13. Etsi tapoja helpottaa elämääsi 

Laskujen maksu hoituu nykyään mobiilisovelluksella, mutta muitakin arkea helpottavia sovelluksia löytyy. Kokeile esimerkiksi ruokakauppasovelluksia ja tilaa ostokset kotiin toimitettuna aikaa ja vaivaa säästääksesi. 

14. Luo tasapaino työn ja vapaa-ajan välille 

Työ tuntuu usein kuormittavalta ja silloin onkin tärkeää, että vapaa-aika saa irtaantumaan työstä ja tarjoaa mielekästä vastapainoa. Harrastukset ovat tärkeitä ja tarjoavat monelle sitä kaivattua omaa aikaa. Nykyään on myös runsaasti vaihtoehtoja, joista valita. Muista kuitenkin myös riittävä lepo! 

15. Naura enemmän 

Naurulla on monia tunnettuja positiivisia vaikutuksia, se mm. tekee iloisemmaksi ja piristää. Nauraminen käy myös treenistä, sillä nauraessa käytät useampia lihaksia, kuin uskotkaan! Jos siis olet ajatellut lisätä kuntoilua, mikset tekisi sitä nauramalla enemmän? 

Työhyvinvointi lisää muutakin hyvinvointiamme, joten mitä enää odotat? Ota lupaukset käyttöön ja aloita uusi vuosikymmen paremmin kuin kenties koskaan ennen! 

 

Krista Vallinrinne

Office Enabler

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››