BLOGit ja ajankohtaista

4 tapaa edistää innovatiivista yrityskulttuuria muutoksen keskellä

Etä- ja hybridityöhön siirtyminen on vaikuttanut yritysten toimintaan sekä positiivisesti että negatiivisesti. Microsoftin tutkimuksen mukaan suomalaisyrityksistä valtaosan tuottavuus on säilynyt ennallaan, ja muutos on tuonut myös kustannussäästöjä. Samalla innovatiivisuus ja tiimien yhtenäisyys ovat kuitenkin heikentyneet. Yhteistyön tekeminen on vaikeampaa, kun tiimin jäsenet ovat hajaantuneet toisistaan ja ihmisten väliset luonnolliset kontaktit ovat vähentyneet.

Tilanne vaikeuttaa myös uusien innovaatioiden syntyä. Microsoftin operatiivisen johtajan Mikko Pulkkisen mukaan innovatiivisuus vaatii sitä, että kollegat ovat yhteydessä toisiinsa, tuovat ideoitaan esille, kokeilevat rohkeasti ja ottavat yhdessä harkittuja riskejä. Koska vanhoihin työtapoihin ei näy olevan paluuta, on yritysten mukauduttava uuteen virtuaaliseen työympäristöön. Listasimme alle neljä keinoa, joilla innovatiivista yrityskulttuuria voi ylläpitää myös paikkariippumattomassa työssä

Oikeat työvälineet helpottavat virtuaalista yhteistyötä

Jotta tiimin jäsenten välinen yhteistyö ja innovointi helpottuisivat, on heille luotava vuorovaikutusta ja tiimin dynamiikkaa edistävä digitaalinen työympäristö. Tiimikokouksia, ideointisessioita, videopuheluja ja muuta etävuorovaikutusta kannattaakin järjestää säännöllisesti. Näin tiimin jäsenet tottuvat virtuaaliseen yhteistyöhön ja alkavat puhaltaa taas yhteen hiileen. 

Vahva yrityskulttuuri edistää yhteishenkeä ja innovatiivisuutta  

Yritykset käyttävät tyypillisesti vuosia oman yrityskulttuurinsa luomiseen, joten on selvää, että vakiintuneen kulttuurin sovittaminen sekä virtuaaliseen työympäristöön että uuteen etä- ja hybridityöskentelymalliin on iso haaste. Yrityskulttuurin vahvistamisessa keskeistä on säännöllinen, työntekijät ajan tasalla pitävä viestintä. Myös yhteinen ohjelma, kuten rennot tapaamiset ja vapaa-ajan aktiviteetit, parantavat henkilöstön yhteishenkeä ja siivittävät yrityskulttuurin uuteen kukoistukseen. 

Työntekijöille tulee antaa vastuuta ja aikaa innovoida 

Innovatiivisuuden edistämiseksi on tärkeää kannustaa työntekijöitä yrittäjähenkiseen ajatteluun ja antaa heille vastuuta innovaatioiden kehittämisessä. Työntekijöille voi esimerkiksi antaa säännöllisesti muutama työpäivä aikaa irtautua rutiinista ja keskittyä ainoastaan innovatiiviseen työhön. Innovaatiopäivinä työntekijöille voidaan järjestää vaikka erilaisia tiimien välisiä haasteita ja kilpailuja, jotka tekevät ideoinnista hauskaa. 

Hyvinvoiva työntekijä jaksaa ideoida paremmin

Pandemia ja työn muutokset aiheuttavat stressiä työntekijöille – toisille enemmän ja toisille vähemmän. Siksi jokaisen työntekijän hyvinvointi on otettava huomioon henkilökohtaisesti, myös etätyössä. Työntekijät, jotka tuntevat olonsa turvalliseksi, varmaksi ja motivoituneiksi, jaksavat paremmin ja ovat luovia uusissakin olosuhteissa. 

Sanna Kuusakoski

Guest writer

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››