BLOGit ja ajankohtaista

Lyreco for education

Kun lapsi menee kouluun, kansakunta kehittyy

Kansainvälisen työjärjestön ILO:n mukaan satoja miljoonia lapsia ympäri maailman tekee työtä, mikä rikkoo heidän ihmisoikeuksiaan. Työnteon takia lapset eivät voi käydä koulua, eivätkä he pitkien työpäivien takia pysty kunnolla huolehtimaan edes terveydestään. Yli puolet näistä lapsista joutuu työskentelemään vaarallisissa olosuhteissa, orjuudessa tai heitä käytetään laittomissa tehtävissä.

Yrityksillä on vastuu toimia eettisesti, ja etenkin lapsityövoiman vastaisuus on tärkeää. Lapsityövoiman käyttö tehtaissa on suurennuslasin alla, mutta vähintään yhtä tärkeää on pyrkiä parantamaan lasten ja perheiden oloja, jotta perheet eivät joutuisi tilanteisiin, joissa lasten on mentävä töihin perheen riittävän toimeentulon takaamiseksi. Lasten riittävän koulunkäynnin mahdollistaminen ratkaisee jo ison osan ongelmasta.

Lyreco for education logo

Lyreco For Education

Aloitimme oman Lyreco For Education -avustusprojektimme vuonna 2008, ja siihen osallistuvat kaikki 16 tytäryhtiötämme ympäri maailman. Lyreco For Education -ohjelman kautta ohjaamme vuosittain rahaa maihin, joissa lasten koulunkäynti ei ole monellekaan itsestäänselvyys. Rahaa kerätään muun muassa lahjoituksina ja yhdessä toimittajiemme kanssa toteutettavilla markkinointitoimenpiteillä. Lisäksi työntekijämme järjestävät sisäisiä aktiviteetteja, joiden tuotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

Koulunkäynti on jokaisen lapsen oikeus

Ensimmäinen Lyreco For Education -kohdemaa oli Bangladesh vuonna 2008. Bangladeshissa apumme tavoitti 8400 lasta viidessäkymmenessä lastentarhassa ja esikoulussa. Vuosien mittaan muita kohdemaitamme ovat olleet Vietnam, Brasilia, Togo ja Madagaskar. Kaiken kaikkiaan viidessä maassa huikea määrä lapsia on saatu koulunkäynnin piiriin – yhteensä 79700 lasta. Tämä tavoite on saavutettu rakennuttamalla kohdemaihin lähes 200 koulua ja useita asuntoloita. Kohteisiin kerätty kokonaissumma on tällä hetkellä 2,8 miljoonaa euroa, ja työmme jatkuu.

Lyreco for education
Lyreco for education

Toimintaa yhdessä paikallisten kanssa

Tavoitteenamme on jokaisen hankkeen kohdalla luoda toiminnalle jatkumo, niin että projektimme päättyessä kussakin kohdemaassa paikalliset pystyvät jatkamaan toimintaa itsenäisesti. Tämä varmistetaan ottamalla jokaiseen projektiin heti alusta alkaen mukaan opettajia, lasten vanhempia ja kylien päättäjiä. Hankkeisiin valitaan myös aina yhteistyökumppaniksi lasten kouluttautumiseen erikoistunut kansainvälinen kansalaisjärjestö. Yhdessä heidän kanssaan teemme kulloiseenkin maahan oman toimintasuunnitelman tavoitteineen.

Kambodza 2019–2022

Kuudentena ja tämän hetkisenä kohdemaanamme on Kambodza. Projekti kestää neljä vuotta, 2019–2022. Keräystavoitteemme on miljoona euroa, joilla tuemme kouluhankkeita syrjäisissä provinsseissa. Näillä alueilla on paljon etnisten vähemmistöjen yhteisöjä, joihin projektilla on erittäin myönteisiä vaikutuksia: Keskitymme tälläkin kertaa varmistamaan, että mahdollisimman monella lapsella olisi pääsy laadukkaaseen koulutukseen, johon sisältyy myös tietotekniikan ja viestinnän opetusta. Monille lapsista koulunkäynti on haasteellista liian pitkien koulumatkojen takia, joten rakentamalla asuntoloita mahdollistamme opiskelun myös näille lapsille.

Lyreco for education

Kun lapsi menee kouluun, kansakunta kehittyy

Lyrecon 16 tytäryhtiötä on vuodesta 2008 kerännyt Lyreco For Education -ohjelmalla rahaa lasten koulunkäynnin parantamiseksi kehittyvissä maissa.

Krista Vallinrinne

Office Enabler

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››