BLOGit ja ajankohtaista

rentoutuminen töissä

Muista rentoutua töissä – 4 erilaista rentoutumiskeinoa

15.8. vietetään kansainvälistä rentoutumispäivää, joten haluamme muistuttaa, miten tärkeää rentoutuminen on työhyvinvoinnin kannalta. Rentoutumisella on useita hyötyjä: se rauhoittaa mieltä ja kehoa, lievittää stressiä, parantaa vastustuskykyä sekä helpottaa keskittymistä.

Rentoutumistapoja on olemassa lukuisia, mutta niiden toimivuus on yksilöllistä. Itselle paras tapa rentoutua selviää vain kokeilemalla. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla myös uusia ja oudoltakin kuulostavia rentoutumismenetelmiä. Kokeile vaikka näitä keinoja:

meditation

Mindfulness

Mindfulness on jo vuonna 1979 kehitetty buddhalaiseen filosofiaan pohjautuva meditaatiomenetelmä, joka kehitettiin alun perin kroonisesti sairaiden potilaiden hoitoon. Nykyään mindfulness on varsin yleisesti käytetty menetelmä, jolla voi parantaa kenen tahansa hyvinvointia.

Mindfulnessin tavoitteena on, että ihminen oppii keskittymään nykyhetkeen ja hyväksymään sen hetkiset ajatuksensa, tunteensa ja kokemuksensa. Tietoisuustaitoja kehitetään erilaisten harjoitusten avulla, joita ovat kehon kuuntelu, hengitykseen keskittyminen ja ympäristön tarkkaileminen.

Mindfulness-tunteja voi järjestää työpaikalla koulutetun ohjaajan johdolla. Lisäksi internetistä löytyy monia vinkkejä, videoita ja sovelluksia, joiden avulla harjoituksia voi tehdä myös itsenäisesti yksin tai työkavereiden kanssa.

Hieronta

Hieronta on erinomainen tapa rentouttaa mieltä ja avata kehon jännitystiloja. Esimerkiksi toimistotyöntekijälle se on erinomainen keino niska- ja hartiaseudun jumien avaamiseen.

Hieronnassa lihaskudoksia käsitellään niin, että lihakset pehmittyvät, aineenvaihdunta tehostuu ja verenkierto vilkastuu. Hieronta rentouttaa myös mieltä, koska se auttaa kehoa vapauttamaan mielihyvähormonia eli serotoniinia ja vähentämään stressihormonia eli kortisolia.

Säännöllisen hierontamahdollisuuden tarjoaminen työntekijöille, on hyvä keino pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan. Näin tehdään myös Lyrecolla, sillä toimistolla käy oma hieroja.

massage
Musiikin kuuntelu

Musiikin kuuntelu

Mieleisen musiikin kuuntelu on joillekin helppo tapa saavuttaa rentoutunut tila – vaikka työnteon lomassa. Musiikki vaikuttaa aivojen sähköiseen toimintaan tuottamalla alfa- ja theta-aaltoja, mikä rentouttaa mieltä säilyttäen kuitenkin samalla aistitoiminnan valppauden.

Lisäksi rentouttavan musiikin kuuntelu hidastaa sympaattisen hermoston toimintaa, jolloin syke ja hengitys rauhoittuvat ja lihasjännitys laukeaa. Musiikin rentouttavuus riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Toisille rentouttavinta musiikkia on rock, joillekin taas klassinen musiikki tai vaikka luonnon äänien kuunteleminen.

Liikunta

Erilaisten liikuntamuotojen joukosta löytyy varmasti jokaiselle sopivia lajeja, joita voi harrastaa sekä yksin että yhdessä. Työpaikalla voidaan järjestää myös yhteistä liikuntaa vaikkapa taukojumpan muodossa. Lyrecolla pidetään päivittäin yhteisiä taukojumppia, ja lisäksi toimitiloissamme on oma kuntosali ja pingispöytä.

ryhmäliikunnta

Sanna Kuusakoski

Guest writer

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››