Lyreco logo

BLOGit ja ajankohtaista

Työntekijät tekevät taukojumpaa toimiston lattialla

Taukotottumukset uusiksi – pidä vaikka koko toimiston yhteinen taukojumppa!

Todistetusti työ sujuu parhaiten, kun pitää välillä taukoja. Jos vireystila laskee, työn tuottavuus ja huolellisuus kärsivät. Lounas- ja kahvitauot perustuvat yleensä työpaikalla noudatettuun käytäntöön, ja usein ne vietetäänkin taukohuoneessa tai lounasravintolassa istuen. Toimistotyössä moni saattaa myös jäädä omalle työpisteelleen jumittamaan ja viettää taukonsa netissä surffaillen.

Vaikka ulkona paistaa aurinko tai on ihanan rapsakka pakkassää, toimistotyöläinen ei tule lähteneeksi työpisteeltään kahviautomaattia kauemmaksi. Tupakoitsijat sentään piipahtavat pihalla, mutta sitä ei oikein voi kutsua terveelliseksi happihyppelyksi kuin huumorimielessä.

Miten sitten saisin eniten irti tauoista? Me lyrecolaiset haluamme haastaa kaikki miettimään taukotottumuksiaan ja kokeilemaan jotakin uutta!

Tyttö kävelee metsässä reppu selässä

Ulkoile tai urheile

Lounastauolla nopeimmat ehtivät lenkille tai kuntosalille, jos sellainen löytyy työpaikan läheltä. Työpäivän tauottamisessa tärkeintä ei kuitenkaan ole hikiliikunta, vaan jo ihan pienikin aivoja virkistävä happihyppely tai istumatyön rasittamaa kehoa vetreyttävä rauhallinen kävely riittää.

Ota tavaksesi kävellä läheiseen lounasravintolaan tai kauniilla säällä nautiskele eväät ulkona. Jos ruokailet työpaikallasi, muista käydä myös haukkaamassa happea. Kävele pihan tai korttelin ympäri. Pyydä kollega seuraksi ja kysy mitä hänelle kuuluu. Samalla voi syntyä myös uusia ideoita, sillä usein luovuus pääsee parhaiten valloilleen, kun irtaannutte totutusta työympäristöstä.

Taukojumppa

Liikunta parantaa hermoston ja verenkierron toimintaa, mikä heijastuu suoraan älykkyyteen ja tarkkaavaisuuteen ja lisää työtehoa. Työnantajan panostus taukoliikuntaan myös lisää työntekijöiden tyytyväisyyttä ja sitouttaa heitä työnantajaansa. Selvitä siis oman työpaikkasi taukojumppamahdollisuudet. Monilla työpaikoilla on olemassa tähän sopivia apuvälineitä, kuten jumppakeppejä ja -palloja. Jos ei vielä ole, tee aloite niiden hankkimiseksi.

Mies pyörailee kuntopyörällä toimistossa
Tyttö treenaa vatsalihasliikkeitä jumppapallolla

Toinen vaihtoehto on suosia taukojumppaliikkeitä, jotka voidaan toteuttaa pelkästään kehon omalla painolla. Muutaman minuutin venyttely on helppo toteuttaa työpisteellä itsenäisesti, mutta parasta on, jos työyhteisössä riittää intoa järjestää yhteisiä jumppatuokioita. Lyrecon markkinoinnissa pidetään joka päivä pieni jumppatuokio, jossa tehtävät liikkeet vaihtelevat kyykkypidosta erilaisiin maassa tehtäviin vatsalihasliikkeisiin. Jos paikalle astelee sopivaan aikaan, saattaa löytää koko tiimin lattialta jumppaamasta.

Toimiston toisessa siivessä taas on innostuttu lankutuksesta: Kongi kumahtaa joka päivä samaan aikaan, ja haasteen vastaan ottaneet lankuttajat asettuvat avokonttorin lattialle ja tsemppaavat pariminuuttisen – tai

omalle kunnolleen sopivan ajan. Lopuksi merkitään rasti suorituksesta tauluun oman nimen kohdalle. Kaikkia naurattaa, ja sitten lähdetään lounaalle.

Mies lankuttaa toimistossa
Mies lankuttaa toimistossa

Rauhoitu hetkeksi

Jos et ole sporttista tyyppiä tai et muusta syystä pääse tai halua lähteä liikkumaan, paras valinta on antaa itsellesi hetki aikaa. Lepohetki onnistuu parhaiten, jos työpaikalta löytyy rauhallinen tila. Kuuntele musiikkia tai nauti hiljaisuudesta. Ota hyvä asento, sulje silmät ja rauhoita itsesi.

Mitä tahansa teetkin, nauti tauostasi ja pyri hetkeksi unohtamaan päivän kiireet. Mieti, mikä toimii parhaiten juuri sinulle.

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››