BLOGit ja ajankohtaista

1

Tuotteet, joiden avulla voit paremmin

Oletko koskaan laskenut, kuinka monta tuntia elämästäsi vietät työn parissa? Työnhakupalvelu Monsterin blogin mukaan luku on jopa 80 000Se on käsittämättömän pitkä aika. Kuinkakohan monta näppäimen painallusta tai hiiren klikkausta siihen mahtuu? Ainakin tuona aikana ehtii kokea monta kertaa sekä onnen ja onnistumisen että epätoivon ja riittämättömyyden tunteita.  

Perinteisen luterilaisen ajattelun mukaan töissä ei oltu viihtymisen takia, mutta tänä päivänä asenneilmapiiri on muuttunut, ja työhyvinvointia pidetään yhtenä työelämän tärkeimmistä osa-alueista. Syykin on selvä: tutkimusten mukaan hyvinvoinnin laiminlyönti tuottaa negatiivisia vaikutuksia koko yrityksen ja yhteiskunnan tasolla siinä, missä sen tukemisella on positiivisia vaikutuksia niin yrityksen tulokseen kuin yksilön jaksamiseen ja mielenterveyteen. 

Työhyvinvointi koostuu luonnollisesti lukemattomista osatekijöistä. Tällä kertaa unohdamme kuitenkin tykkänään vaikeat asiat, kuten johtamisen, organisaatiokulttuurin ja työilmapiirin. Keskitymme sen sijaan materiaalisiin nautintoihin ja tuotteisiin, joiden avulla aurinko pilkahtelee keskelle risukasaakin 

Tässä joitakin esimerkkejä suosikkituotteistamme: 

Ergonomia 

Työhyvinvoinnin fyysisen ulottuvuuden itsestään selvä kulmakivi on ergonomia. Kivikovalla penkillä lysyssä istuminen tai pimeässä huoneessa pienen näytön tihrustaminen eivät ole koskaan parantaneet kenenkään päivää. 

Ergonomiasta voisi puhua loputtoman kauan (jos aihe kiinnostaa, tutustu aiheesta kirjoittamaamme markkinointikonseptiin), mutta nostan mieluummin esiin vain tärkeimmän, eli säädettävän pöydän. Väärällä korkeudella oleva pöytätaso aiheuttaa pitkän päälle inhottavia rasitusvaivoja, eikä staattinen pöytätaso sovellu työasennon vaihtelemiseen istuma- ja seisomatyön välillä.  

Suosittelenkin lämpimästi sähköpöytää, jonka avulla olet aina juuri oikeassa työskentelyasennossa. Varsin tyylikkään yksilön löydät tästä.

Tauot 

Työstä kannattaa pitää säännöllisesti taukoja. Pienikin paussi saa nykyihmisen (homo smartphonemus) helposti kaivamaan kännykän taskustaan ja surffaamaan loppumattomia sosiaalisen median uutisvirtoja. Tämä ei kannattaisi, sillä somen liiallinen selaaminen heikentää tutkimusten mukaan keskittymiskykyä ja on osallisena lukemattomiin vaivoihin. 

Otapa seuraavalla tauolla kännykän sijaan käteesi vaikka hyppynaru – tai vaikka jatkoroikka, jos narua ei ole saatavilla. Muistele sitten kaikkia niitä hyppynarupelejä, jotka olet ala-asteen jälkeen unohtanut. Jo muutaman minuutin narun kanssa sätkimisen jälkeen kroppasi huutaa armoa ja keuhkosi palavat, mutta mielesi on virkeämpi kuin aikoihin. Hyppelehtimisen jälkeen on hyvä muistaa myös verrytellä ja venytellä. Jos sopivat vehkeet ovat unohtuneet kauppaan, tilaa meiltä kattava taukoliikuntapakkaus. 

Välipalat 

Hyvinvointiin kuuluvat tietenkin myös tasapainoinen ravinto ja säännöllinen nesteytys. Nauti edelleen rauhassa aamukahvistasi, mutta älä kittaa tuota suomalaisuuden juhlajuomaa koko päivääOta välillä kahvikupin sijaan esimerkiksi smoothie tai pullo maustettua kuplavettä.  

Edellä mainitun jumppatauon päätteeksi voit hemmotella itseäsi energiaa täynnä olevalla proteiinipatukalla – ja jaksat taas painaa hommia. Uskot muuten tai et, mutta jopa pullan ja keksit voi toisinaan korvata vaikkapa pähkinäsekoituksilla ja marjapatukoilla. Ai mi on marjapatukka? Kokeile esimerkiksi tätä. Allekirjoittanut suosittelee lämpimästi. 

Millaiset tuotteet antavat virtaa ja iloa sinun työpäivääsi? 

Henri Vänskä

Content specialist

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››