BLOGit ja ajankohtaista

Työkaluja motivoivaan johtamiseen

Johtaminen on muuttanut muotoaan muovautumalla vuosien saatossa autoritäärisestä käskytyksestä kohti yhä valmentavampaa ja motivoivampaa johtamistapaa. Työntekijät halutaan nähdä tänä päivänä kasvottomien resurssien sijaan ihmisinä, joilla on niin omat heikkoutensa kuin vahvuutensakin.

Esihenkilön rooli on murroksessa, kun työntekijöiden tavoite onkin johtajan seuraamisen sijaan kehittää itseään yksilöinä ja antaa sitä kautta paras osaamisensa työnantajan käyttöön. Motivointi onkin nykypäivänä yksi tärkeimmistä johtamisen työkaluista. Etätyön aikakautena työntekijän motivaation ylläpitämisen merkitys korostuu entistäkin enemmän, kun sen löytäminen voi olla koetuksella.

Roolimalli vai huono esimerkki?

Esihenkilön yksi olennainen tehtävä on roolimallina toimiminen, sillä halusimme tai emme, tunteet ja asenteet tarttuvat. Se, mitä annamme itsestämme ulospäin, vaikuttaa ympärillämme oleviin ihmisiin. Esihenkilön kannattaakin miettiä millaisen kuvan haluaa antaa itsestään, ja millaisena roolimallina haluaa näyttäytyä työntekijöilleen.

Moni on tällä hetkellä etätöissä, mikä voi tuottaa esihenkilölle hankaluuksia motivoida työntekijöitä samalla tavalla kuin ennen. Tärkeintä on kuitenkin pitää säännöllisesti yhteyttä ja antaa positiivista ja rohkaisevaa palautetta. Roolimallina olemisen merkitys korostuu varsinkin tilanteissa, joissa asiat eivät mene suunnitellusti. Virheitä sattuu kaikille ja ne ovat usein paras hetki oppia. Esihenkilön näkökulmasta on tärkeää suhtautua virheisiin myötätuntoisesti ja auttaa työntekijöitä oppimaan niistä.

Kehu aina kun siihen on aihetta

Positiivisen palautteen merkitystä ei kannata koskaan väheksyä, sillä kukapa ei rakastaisi kehuja? Esihenkilöltä tulevat kehut vahvistavat tunnetta omasta osaamisesta ja lisäävät siten työntekijän motivaatiota. Kehuminen on helppo tapa osoittaa kunnioitusta ja kiitosta työntekijöitä kohtaan.

Kehuminen on sekä ilmaista että vaivatonta, joten sen tulisikin olla luontainen osa arkea. Pienelläkin kehulla voi olla saajalleen suuri merkitys.

Yhteinen tavoite on menestyksen avain

Saman tavoitteen eteen työskentelevien tulee työskennellä tiiminä, jossa jokainen sekä tuntee tavoitteen että tietää, miten se on saavutettavissa. Tiiminvetäjän ydintehtävä onkin kirkastaa tiimiläisilleen yhteinen päämäärä ja auttaa heitä saavuttamaan se. Esihenkilöllä on roolinsa myös tiimin yhteishengen muodostamisessa, eikä selkeän viestinnän merkitystä tule koskaan unohtaa. Yksi menestyvän tiimin merkeistä on nimittäin toimiva kommunikaatio sen jäsenten kesken.

Vain luovuus on rajana

Itsensä toteuttaminen on ihmisen perustarve, joka on vahvasti yhteydessä sisäiseen motivaatioon. Tuomme itseämme esiin ja kehitymme luovuuden kautta, joten myös työelämässä on tärkeää antaa työntekijöille vapaus ilmaista itseään. Luovuutta voidaan hyödyntää työpaikoilla esimerkiksi innovaatioprojektien muodossa. Vapaus toteuttaa luovuuttaan työpaikalla ei ainoastaan motivoi työntekijöitä, vaan voi tuoda mukanaan myös konkreettisia hyötyjä muun muassa uusien innovaatioiden ja näkökulmien muodossa. Luovuuden vaaliminen auttaa näin kehittämään koko yrityksen toimintaa.

Sissi Lehtonen

Executive ASSISTANT

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››