BLOGit ja ajankohtaista

Vesi on avain hyvinvointiin

Ihmiskehon pääraaka-aine on vesi, jota meistä jokaisesta löytyy peräti 70 %. Saamme nestettä ravinnostamme ja aineenvaihdunnan kautta noin litran verran, mutta toinen litra on saatava juomalla vettä, jotta kehon nestetasapaino pysyy optimaalisena. Nestetasapainolla tarkoitetaan sitä, että veden saanti ja kehosta poistuvat nestemäärät ovat yhtä suuret. Nesteen poistumisen määrään vaikuttaa monta asiaa, kuten lämpötila, liikunta ja sairaudet. Näin ollen saatavan veden tarvekaan ei ole vakio, vaan erilaiset tilanteet on otettava huomioon. 

Riittävä vedenjuonti on välttämätöntä useammastakin syystä; se auttaa kehon lämmönsäätelyssä, voitelee niveliä, estää tulehduksia, kuljettaa ravintoaineita soluihin ja pitää elimet toimivina. Hyvä nesteytys auttaa myös nukkumaan paremmin, ajattelemaan selkeämmin ja parantaa mielialaa. Toisin sanoen se vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme ja jaksamiseemme myös työpäivän aikana. 

Vesissä on eroja

Vesissä on eroja 

Veden laatu on Suomessa yleisesti hyvää, ja Unescon vuonna 2003 tekemän tutkimuksen mukaan jopa maailman parasta. Siitä huolimatta vesien maku vaihtelee paljon. Vesi voi maistua esimerkiksi kalkkiselta tai metalliselta, vaikka siinä ei näy ulospäin mitään poikkeavaa. Näistä makuvivahteista ei ole pääsääntöisesti vaaraa ihmiselle, mutta outo maku tekee vedenjuonnista ymmärrettävästi epämieluisaa. Kotiin voi halutessaan hankkia erilaisia suodatinlaitteita poistamaan ei-toivottuja makuja, mutta mikä olisi hyvä ratkaisu työpaikalle? 

Riittävä vedensaanti on erityisen tärkeää työpäivän aikana, sillä nestevajaus hankaloittaa selvästi tehokasta työskentelyä. Työpaikoille on tarjolla erilaisia vesiratkaisuja, joilla mahdollistetaan kaikille helppo ja kätevä juomavedensaanti. Vesiautomaatit suurilla, vaihdettavilla vesipulloilla on monelle meistä tuttu näky, ja ne ovatkin käytännössä ainoa vaihtoehto tiloissa, joissa laitteen liittäminen vesijohtoon ei ole mahdollista. Muovisten pullojen käyttäminen ei kuitenkaan ole ympäristön kannalta kestävä ratkaisu. Vesilaitteelle kannattaakin aina pyrkiä löytämään sijoituspaikka, jossa sen saa liitettyä vesijohtoverkkoon. Tällaisen konseptin tarjoaa esimerkiksi BeWTR, jossa hanavesi suodatetaan Brita-suodattimien läpi. Suodattamalla varmistetaan paras mahdollinen kokemus; väritön, hajuton ja ilman sivumakuja. 

Makuvesi houkuttelee juomaan 

Nykypäivänä on tarjolla runsaasti eri makuisia juomia, jotka saavat tavallisen ”mauttoman” veden tuntumaan tylsältä ja epähoukuttelevalta vaihtoehdolta. Vesi on kuitenkin paras ja tärkein neste keholle, joten miten omaa tai henkilöstön vedenjuontia voisi lisätä? Teimme toimistollamme testin ja laitoimme pystyyn ”Lyreco Mocktail Baarin” BeWTR vesihanamme viereen, jossa jokainen sai maustaa vetensä (hiilihapotettuna tai ilman) runsaalla valikoimalla hedelmiä ja yrttejä. Laseihin ja vesipulloihin sujahti mm. ananasta, mansikoita, timjamia, veriappelsiinia ja sitruunaa. Vaikutus oli huikea! Se ei rajoittunut pelkästään vedenjuonnin lisääntymiseen, vaan myös yleisen fiiliksen nousuun. 

Voimme siis ehdottomasti suositella oman kokemuksemme kautta makuvesiä, joissa suosituimmaksi yhdistelmäksi henkilöstömme keskuudessa nousi kurkku – lime – minttu -vesi, jonka nimesimme leikkisästi Mojito Monday:ksi. 

Krista Vallinrinne

Office Enabler

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››