BLOGit ja ajankohtaista

Ympäristömerkinnät – viherpesua vai jotain aivan muuta?

Miten voit olla varma, että hankkimasi vihreä tuote on aidosti ympäristöystävällinen? Kysymys on aiheellinen ja askarruttanut kuluttajia vuosikausia.

Maailmassa on satoja ympäristömerkkejä. Niitä on luotu sekä sitoutumattomien että ei-niin-sitoutumattomien organisaatioiden toimesta. Me Lyrecolla näemme vaivaa varmistuaksemme siitä, että edustamamme tuotteet ovat luotettavasti ympäristöystävällisiä. Seuraava kysymys onkin luonnollisesti, että miten sen teemme?

Vuodesta 2013 lähtien olemme käyttäneet kehittämäämme Green Product Assessment -metodia myymiemme tuotteiden ympäristöystävällisyyden arviointiin. Maailman johtavan testaus- ja sertifiointiyritys SGS:n hyväksymä arviointimenetelmä perustuu ISO 14020 -standardiin.

Moniulotteinen menetelmä ottaa huomioon sekä ISO 14021:n mukaiset omaehtoiset ympäristöväittämät tuotteen ympäristöystävällisyydestä että ISO 14024:n mukaiset ympäristömerkit. 

Kyllä, jokainen valikoimassamme oleva tuote arvioidaan vuosittain varmistaaksemme, että ekologiseksi määritelty tuote on varmasti ympäristöystävällinen. 

Green Product Assessment -metodin seurauksena jokainen valikoimamme vihreä tuote on merkitty Vihreä Puu –merkillä.

Merkin lisäksi verkkokaupastamme löytyy tuotteelle sertifikaatti, joka kertoo tarkemmin, miksi kyseinen tuote on ympäristöystävällinen.  

Vastuullisena yrityksenä huolehdimme luonnollisesti myös tuotteen koko elinkaaresta. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat tulostuskasetit. Asiakkaillamme on mahdollisuus tilata kauttamme värikasettien kierrätysastia täysin ilmaiseksi. Vuosittain yli 40 000 värikasettia saa kierrätysohjelmamme kautta uuden elämän uusiokasettina.

Olemme olleet myös vahvasti mukana EU:n PEF-hankkeessa, jonka tarkoituksena on yhtenäistää tuotteiden ympäristövaikutusten arviointi ja yhdistää sadat ympäristömerkit yhden symbolin alle. PEF-arvioinnissa käytetään 16 kriteeriä, joissa otetaan huomioon tuotteen koko elinkaari aina raaka-aineiden hankkimisesta valmistukseen, käyttöön ja lopulta käytöstä poistamiseen.

Voimme ylpeästi todeta olevamme ensimmäinen B2B-yritys, joka on arvioinut oman tuotemerkin tuotteen PEF-menetelmällä.

Osallisuutemme PEF-hankkeessa on erittäin hyvä pohja kestävälle polulle yhdessä eri sidosryhmiemme kanssa. Nosta kanssamme ympäristöystävällisyyden rima kokonaan uudelle tasolle!

Jere Jokinen

QSS Manager

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››