Ekologiset kopiopaperit

Pidetään yhdessä huolta maapallon metsistä 

valitsemalla käyttämämme paperin alkuperä.

Kestävästi tuotettu paperi on ekoteko.

Paperipakkaus työpöydällä

On hankalaa keksiä esimerkkejä organisaatioista, joissa paperia ei tarvittaisi lainkaan. Paperille kirjoitetaan, tulostetaan ja kopioidaan, siihen pakataan ruokaa, pyyhitään kädet ja sitä käytetään myös muuhun hygieniaan. Paperilla on ollut historiallisesti erittäin suuri merkitys ihmiselle ja kulttuurille. Kirjalliset lähteet ja lukutaito ovat olleet elintärkeitä historian ymmärtämisessä ja sivistystasomme kehityksessä. Olemme osanneet väistää elämän sudenkuoppia oppimalla edeltäjiemme virheistä – paperille kirjoitetun tekstin ansiosta.

Paperia valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista, joten vastuullisesti tuotetulla paperilla on ekologisesta näkökulmasta etulyöntiasema suhteessa uusiutumattomista luonnonvaroista valmistettuihin materiaaleihin. Maailmanlaajuinen paperinkulutus on kuitenkin noin miljoona tonnia paperia päivässä, ja kulutus kasvaa koko ajan. On alueita, joilla kasvava selluntuotanto uhkaa viimeisiä luonnonmetsiä ja niistä riippuvaisia kasveja, eläimiä sekä ihmisiä. Sellun ja paperin tuotanto kuluttaa myös suuria määriä energiaa ja aiheuttaa haitallisia päästöjä ympäristöön. Paperinvalmistustekniikat ovat onneksi kehittyneet ja monien tehtaiden päästöt vähentyneet asteittain, mutta maailmanlaajuisesti parhaiden ja heikoimmin suoriutuvien tehtaiden väliset erot ovat huimia.

Paperinkulutuksen hiilijalanjälkeen vaikuttaa luonnollisesti myös paperin kulkeman matkan pituus. Logistiikan aiheuttamat päästöt ovat pienemmät kotimaassa tuotetun kuin maailmalta kuskatun paperin kohdalla. Näin ollen neitseellisistä kuiduista valmistettu paperi voi olla jopa ekologisempi vaihtoehto kuin Euroopasta tuotu kierrätyspaperi. Esimerkiksi myymämme Lyreco Budget-, New Future Laser- ja New Future Multi -kopiopaperit tulevat Suomesta Kymin tehtaalta. 


Ostajina meillä on onneksi mahdollisuus tehdä valintoja, joilla vaikuttaa paperintuottajiin. Voimme esimerkiksi:

 • vähentää tarpeetonta paperinkulutusta esimerkiksi suosimalla kaksipuolista tulostamista
 • käyttää vain ympäristösertifikaateilla merkittyjä tuotteita
 • suosia kierrätyskuiduista valmistettua tai lähellä tuotettua paperia.


Oma vastuunsa on myös tuotteiden valmistajilla. Paperista tuotteitaan kokonaan tai osittain valmistavat organisaatiot voivat tehdä oman osansa kestävän kehityksen eteen

 • ostamalla paperinsa auditoiduilta toimittajilta
 • lisäämällä kierrätyskuidun ja ympäristösertifioidun paperin osuutta tuotannossa.


Pidetään yhdessä huolta kestävästä metsätaloudesta, luonnonvarojen riittävyydestä ja tuetaan vastuullista paperin- ja selluntuotantoa. Tehdään se ostamalla ja kuluttamalla sertifioitua, kestävästi tuotettua paperia. Kaikki Lyreco Finland Oy:n myymä kopiopaperi tulee sertifioiduilta tehtailta, ja kaikki muukin myymämme paperi on peräisin vastuullisesti hoidetuista (FSC- tai PEFC-sertifioiduista) metsistä ja valkaistu ympäristöystävällisellä tavalla.

  Vihreät vaihtoehdot työpöydälläsi.

  Kestävästi tuotettu paperi on ekoteko.

  Tulostuspalvelut edullisesti ja ekologisesti.

  Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

  Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
  Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

  castle-1083570_640

  TOIMITUSVARMUUS 99 %

  Markkinoiden paras

  time-1606153_640

  TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

  Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

  person-1824144_640

  AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

  Maan kattava myyntiverkosto

  Lyreco Finland Oy 
  Väinö Tannerin tie 3 
  01510 VANTAA

  Vaihde: 010 500 1500 
  Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
  asiakaspalvelu@lyreco.com

  Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

  Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››