Kierrätys

Kierrättäminen säästää luonnonvaroja 

seuraavienkin sukupolvien käyttöön.

 

Käytetylle tavaralle uusi elämä.

Kierrättäminen on tärkeä osa kestävää kehitystä. Jätelain mukaan kierrätyksellä tarkoitetaan toimintaa, jossa jäte hyödynnetään aineena. 

Materiaalien uusiokäyttäminen vähentää tarvetta neitseellisten materiaalien käyttämiseen. Kierrätys ja uudelleenkäyttö vähentävät myös materiaalien ympäristövaikutuksia ja kasvihuonekaasupäästöjä koko tuotteen elinkaaren ajalta.

Suomessa on maailman mittakaavassa erinomaiset mahdollisuudet kierrätykseen. Meillä on runsaasti maksuttomia kierrätyspisteitä, joihin voimme lajitella erikseen mm. muovit, kartongit, paperit, lasin ja metallin. Pullonpalautusjärjestelmämme on maailman kehittyneimpiä. Kehittyneen jätehuoltojärjestelmän ansiosta kaatopaikkojen tarve vähenee, kun hyödynnämme jätteet uusiomateriaalina tai energiantuotannossa.

Lyrecon valikoimissa on runsaasti kokonaan tai osittain kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita, ja pyrimme jatkuvasti kasvattamaan ekologisten tuotteiden osuutta kokonaisvalikoimasta. Teemme myös parhaamme ongelmajätteiden, kuten paristojen ja akkujen, kierrättämisen edistämiseksi.

Kierrätykseen ei ole yleispätevää valtakunnallista ohjeistusta, vaan jätehuollosta vastaavat alueelliset toimijat. Tarkista siis oman kuntasi ohjeistus. Kierrätys.info-sivulta löydät kaikki Suomen kierrätyspisteet ja listaukset, mitä niihin saa viedä. 

Katso tästä Suomen kierrätyspisteet >>

Paristot

Paristot ja akut ovat ongelmajätettä, jotka ilman asianmukaista jatkokäsittelyä myrkyttävät ympäristöämme. 

Paristojen ja akkujen tuottajilla onkin lakisääteinen velvollisuus järjestää tuotteiden jätehuolto, kun tuotteet poistetaan käytöstä. Käytännössä tämä tarkoittaa kannettavien paristojen ja akkujen noutoa kaikista niitä myyvistä kaupan toimipaikoista ja muista keräyspisteistä Suomessa.

Keräyspisteitä on Suomessa noin 13 000, ja mustan ja punaisen värinen kierrätyslaatikko lieneekin jokaiselle tuttu näky. Suurin osa meistä on jo löytänyt kierrätyslaatikot: vuonna 2018 suomalaiset kierrättivät yli 1 480 000 kiloa paristoja ja akkuja. Määrä kasvoi edellisvuodesta lähes 10 prosenttia ja on noussut tasaisesti joka vuosi.

Lyreco osallistuu tärkeään työhön toimittamalla asiakkailleen maksutta Recser-paristonkierrätyslaatikoita. Viemällä paristot ja akut keräyspisteeseen varmistat sen, että niiden sisältämät raaka-aineet jatkavat kiertokulkuaan materiaalimarkkinoilla. Jo yli 50 % raaka-aineista voidaan kierrättää uudelleen teollisuuden raaka-aineiksi. Luku on nousemassa lähivuosina jalostusteknologian kehittyessä.

Katso tästä miten kierrätät paristot oikein >>

Värikasetit 

Maailmassa käytetään vuosittain lähes 400 miljoonaa tulostuskasettia, joista suurin osa päätyy jätteeksi kaatopaikoille. Niiden maatuminen kestää vähintään 1000 vuotta.
Osa kaseteista päätyy muun muoviroskan kanssa vesistöihin. Ekologisen kestävyyden saralla on siis vielä paljon varaa parantaa.
Haluamme tehdä oman osamme taistelussa ylikulutusta vastaan, ja Lyreco onkin jo usean vuoden ajan tarjonnut asiakkailleen ilmaisen tyhjien värikasettien noutopalvelun. Voit kierrättää värikasetit kauttamme riippumatta siitä, mistä kasetit on ostettu. Merkilläkään ei ole väliä. 

Emme jätä vastuutamme kasettien noutopalvelun asteelle, vaan tarjoamme sen lisäksi todellisen vihreän vaihtoehdon valmistajan alkuperäisille värikaseteille: Lyreco-tarvikekasetit. Värikasettimme valmistetaan ISO 9001 -standardien mukaisesti uudelleenkäyttämällä jo kertaalleen käytettyjä kasetteja. Uudelleenkäyttö on parasta ympäristövastuullisuutta ja jopa parempaa kuin perinteinen kierrätys, sillä se ei käytä uusiutumattomia luonnonvaroja muovin ja metallin hajottamiseen ja tuotteen uudelleen kasaamiseen. Valmistusprosessin aikana kasetit puretaan kokonaan osiin ja puhdistetaan. Kuluneet ja toiminnan kannalta kriittiset osat vaihdetaan. Lopputuloksena on laadukas, valmistajan alkuperäistä värikasettia halvempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto. 

Lisätietoja Lyreco-tarvikekaseteista löydät täältä >>

Kannustamme asiakkaitamme hyödyntämään ympäristöystävällistä värikasettien palautusohjelmaamme. Tavoitteenamme on maailma, jossa jätettä ei päädy lainkaan kaatopaikoille. Keräysohjelma on kaikkien nykyisten ympäristö- ja jätemääräysten mukainen ja auttaa meitä kannustamaan asiakkaitamme hoitamaan oman osansa.

Pantilliset juomapakkaukset

Suomen Palautuspakkaus Oy (Palpa) kehittää ja hallinnoi pantillisten juomapakkausten palautusjärjestelmiä Suomessa.
Panttijärjestelmä kannustaa juomapakkausten kierrättämiseen, ja suomalaiset palauttavatkin tunnollisesti yli 90 % ostetuista juomapakkauksista takaisin kiertoon. Kiertotalouteen pohjautuva järjestelmä on tehokas ja ympäristöystävällinen – esimerkiksi juomatölkin valmistaminen kierrätetystä alumiinista kuluttaa noin 95 % vähemmän energiaa kuin sen valmistaminen neitseellisistä raaka-aineista. Tölkkialumiinia voidaan vieläpä kierrättää lähes loputtomasti.

Toinen lähes rajattomasti kierrätettävä pakkausmateriaali on kierrätyslasipullo. Myös uudelleentäytettävä lasipullo on ympäristöteko, sillä esimerkiksi yhtä uudelleentäytettävää olutpulloa käytetään keskimäärin 33 kertaa ennen sen hyödyntämistä keräyslasina.

Katso lisää Palpan esitteestä >>

SER

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistajilla ja maahantuojilla on velvollisuus järjestää maksuton vastaanotto kuluttajien käytöstä poistamalle SE-romulle. 

Kuluttaja on maksanut kierrätyksen jo laitteen ostohinnassa ja saa palauttaa vanhat sähkö- ja elektroniikkalaitteet kierrätykseen maksutta.

Katso lisää SER-kierrätyksestä >>

Vihreämpi ympäristö hyvin optimoidulla logistiikalla.

Enemmän aikaa vähemmällä energialla.

Käytetylle tavaralle uusi elämä.

Vastuullisen toimijan tunnusmerkit.

Kohti ekologisempaa työympäristöä.

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››