Lähetti kuljettaa paketteja

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakon vaikutukset Lyrecon toimituksiin 11.11. – 24.11.

Postinjakelu, käsittely ja kuljetus ovat lakossa 11.11.- 24.11. Lakko vaikuttaa ensisijaisesti kirje- ja pakettilähetyksiin, joiden toimituksissa tulee todennäköisemmin olemaan viiveitä päivittäin.

Lyrecon kuljetukset pääkaupunkiseudulla tapahtuvat omalla kuljetuskalustolla, joten PAU:n lakkotoimilla ei tule olemaan vaikutuksia Lyrecolta tilattujen tuotteiden toimituksiin.

Muun Suomen osalta olemme varautuneet lakon alkamiseen; ensimmäisestä lakkopäivästä alkaen lajittelemme paketit alueittain ja näin edesautamme Postin Vantaan lajittelukeskuksen toimintaa lakkotilanteessa. Painotamme myös pakettien sijasta lähetyksiä rahtina lavoilla tai rullakoissa, mikäli tilauksen koko sen mahdollistaa, sillä rahtitoiminnot eivät ole lakon piirissä ja niiden oletetaan toimivan normaalisti.

Lakkoon kannattaa varautua tilaamalla kriittisiä, tärkeitä tuotteita jo ennen lakon alkamista (11.11.) ja normaalia suurempina määrinä. Lakon aikaiset täydennystilaukset tulisi tehdä huomioiden mahdollinen, useamman päivän toimitusaika.

Mikäli työtaistelutoimenpiteet laajentuvat ja kuljetusliitot ryhtyvät tukilakkoihin myös Postin rahtipuolen toiminta tulee heikkenemään. Tällöin pyrimme laajentamaan oman jakelun aluetta niin paljon kuin mahdollista (pääkaupunkiseudun lähialueet sekä Turun, Tampereen ja Jyväskylän keskusta-alueet), sekä järjestämään korvaavia toimitustapoja mahdollisuuksien mukaan.

Tilaukset voi myös noutaa logistiikkakeskuksestamme Vantaalta tilausta seuraavana arkipäivänä. Kiireellisen tilauksen voi noutaa myös tilauspäivänä Same Day -noutona (maksullinen palvelu). Noutotilaukset tulee tehdä asiakaspalvelumme kautta puh. 010 500 1000.

Lisätietoja saa asiakaspalvelustamme puh. 010 500 1000.