Autamme sinua tekemään kestäviä valintoja työpaikalla.

Virkistäydy ekologisemmin

Valitse kestävästi 
– vähemmän hävikkiä tarkoittaa puhtaampaa ympäristöä.

Valitse vihreästi – tauottele kestävästi

Kun puhumme ekologisesta ravinnosta, ajattelemme tavallisesti luomu- tai lähituotantoa. Ehkä liian harvoin tulemme ajatelleeksi, kuinka suuri vaikutus hiilijalanjälkeemme on tavoilla, joilla ravinnon valmistamme. Usein kuulee sanottavan, että lämmin ruoka tulisi nauttia joka päivä sekä lounaalla että päivällisellä. Ruoan kuumentaminen ei kuitenkaan paranna sen ravintoarvoja, mutta kuluttaa energiaa. Varsin usein ruoka vieläpä lämmitetään kahteen kertaan: ensin valmistusvaiheessa kotona ja toisen kerran uudelleen työpaikalla lounastauolla.

Toinen liian vähälle huomiolle jäänyt epäkohta on hävikki: puhumme paljon muovin käytön vähentämisestä, mutta emme tule ajatelleeksi, että yhdellä biojätteeseen päätyvällä leipäviipaleella on suurempi ympäristövaikutus kuin muovipakkauksella, jossa kokonaisen leivän ostimme. Lue blogistamme, miksi muovilla on edelleen paikkansa esimerkiksi elintarviketeollisuudessa.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) Pauligille tekemän selvityksen mukaan kahvin ilmastovaikutuksesta lähes 30 prosenttia syntyy juoman valmistuksen yhteydessä. Luku kuulostaa hätkähdyttävän suurelta, mutta keittäminen, kierrätys, kupin peseminen ja hävikki vievät enemmän luonnonvaroja kuin tulemme ajatelleeksi.

Luken selvitys alleviivaa, että jokaisella juomatta jääneellä kupillisella ja pannun pohjalle jääneellä tilkalla on merkitystä, sillä ne edustavat turhaan viljeltyä kahvia. Työpaikoillakin syntyy hävikkiä. Kuinka monta kertaa olet itse kaatanut pannun pohjalle jääneet vanhat kahvit viemäriin tai löytänyt taukotilan jääkaapista jonkun sinne unohtaman kipon täynnä homeista kotiruokaa? Energiaa säästääksesi voit myös sammuttaa kahvinkeittimen heti, kun et sitä enää tarvitse.

Oma osansa ekologisemmassa tauottelussa on tietenkin myös kestävästi valmistettujen tuotteiden valinnalla. Joissakin tilanteissa voi olla tarkoituksenmukaista käyttää kertakäyttöastioita, mutta niiden ekologisuusasteissa on suuria eroja. Valinnan avuksi on kehitetty sertifikaatteja, jotka kertovat kuluttajalle tuotteen olevan ympäristöystävällisesti ja eettisesti tuotettu. 

Kertakäyttöastioiden nykyisyys ja tulevaisuus.

Valintamme vaikuttavat ympäri maailman.

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››