Turvajalkineet

Turvajalkineet ovat työmaalla erittäin tärkeät suojavarusteet, ja ne soveltuvat monenlaiseen vaativaan ammattikäyttöön. Laadukkailla ja hyväksytyillä työjalkineilla vältetään vakavat tapaturmat, joista aiheutuvat kulut ovat suurimmillaan erittäin tuntuvia.

Turvajalkineilla on monta käyttötarkoitusta. Ensinnäkin jalkaa tukeva kenkä vähentää jalkojen lihasten väsymistä ja selkäkipuja. Toisekseen hyvä ilmanvaihto ja jalan oikea lämpötila auttavat pitämään huolta jaksamisesta. Teräs- tai komposiittivälipohjalla varustetut jalkineet suojaavat nauloilta ja muilta teräviltä esineiltä mm. rakennustyömailla. Vastaavasti teräksestä tai komposiitista valmistetuilla kärkikupeilla varustetut turvakengät suojaavat varpaita jalkojen päälle kaatuvilta tai putoavilta esineiltä.

Myös pohjallisilla on merkittävä rooli, sillä ne vaikuttavat muun muassa kenkien istuvuuteen, iskunvaimennukseen, lämpöeristykseen ja käyttöikään. Oikein valituilla pohjallisilla saavutetaan optimaalinen jalkaterän tuki ja asento, jolloin jalan asento on suora. Näin vältytään ajan saatossa alaselkäkivuilta. Pohjalliset olisikin hyvä vaihtaa 3–4 kuukauden välein, tai kun niissä alkaa näkyä kulumia.

Erilaiset työtehtävät vaativat turvajalkineilta erilaisia ominaisuuksia. Työtehtävääsi sopivat jalkineet kannattaa hankkia ammattilaisen ja valmistajan avustuksella. Varsinkin kenkien ulkopohja on viime vuosina kehittynyt vastaamaan paremmin Suomen säätilan vaihtelua. Valmistajat ovat tuoneet markkinoille muun muassa kitkapohjan, joka pitää paremmin lumisilla alustoilla. Hyvä kengänpohjan pito on tärkeää esimerkiksi logistiikan tehtävissä, joissa käydään päivän mittaan usein ulkona. Talvella ovensuuhun pakkautuu lunta, joka voi yllättää ovesta astuvan liukkaudellaan.

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››