Työskentele ekologisemmin

Autamme sinua tekemään kestäviä valintoja työpaikalle.

Työskentele ekologisemmin

Valitse ekologisesti ja nauti puhtaammasta omastatunnosta. Valikoimistamme löytyy ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

Virkistäydy ekologisemmin

Autamme sinua tekemään kestäviä valintoja työpaikalle.

Virkistäydy ekologisemmin

Valitse kestävästi
– vähemmän hävikkiä tarkoittaa puhtaampaa ympäristöä .

Hygieniaa ekologisemmin

Autamme sinua tekemään kestäviä valintoja työpaikalle.

Hygieniaa ekologisemmin

Tavoitteena puhdas ja siisti työpaikka ilman ympäristömyrkkyjä?
Voimme auttaa .

Tietoa ekologisista ratkaisuista

Autamme sinua tekemään kestäviä valintoja työpaikalle.

Vihreä infopaketti

Ympäristö on meille kaikille yhteinen
– niin kuin on myös vastuu sen hoitamisesta.

previous arrow
next arrow

Valitse vihreästi – työskentele kestävästi

Maapallon kestokyky on saavuttamassa rajansa kasvavan väestön ja lisääntyvän kulutuksen takia. Maailman luonnonvarat ovat hupenemassa, ja syyllinen näkyy valitettavan usein peilistä. Älypuhelin, muovipussi, auto, jopa vaatteet ja asusteet yllämme – käytämme päivittäin tuotteita, jotka valmistetaan kokonaan tai osittain uusiutumattomista luonnonvaroista. Vuonna 2019 maailman ylikulutuspäivä – eli se päivä, jolloin kulutus ylittää maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja – oli 29. heinäkuuta. Teollistuneissa maissa tilanne on vielä pahempi kuin maailmassa keskimäärin. Suomen oma ylikulutuspäivä oli jo 5. huhtikuuta ja WWF:n sanoin tarvittaisiin 3,8 maapalloa, mikäli kaikki kuluttaisivat kuin suomalaiset.

Ylikulutuksen ratkaiseminen ei ole yksinkertainen tehtävä, eikä yksikään ratkaisu toimi kaikkialla tai huomioi tasapuolisesti eri elämäntilanteissa. Ongelma on laajasti tiedostettu ja hyväksytty, joten kysymys onkin: mitä voimme tehdä korjataksemme tilanteen? Keskenään hyvinkin erilaisia, vaikuttavia toimenpiteitä on paljon. On puhuttu hiilijalanjäljestä ja sen vähentämisestä, sademetsien pinta-alan kasvattamisesta ja toisaalta köyhyyden eliminoimisesta. Toimenpiteiden kattokäsitteeksi on muodostunut kestävä kehitys.

Kestävällä kehityksellä tarkoitetaan nykyisen yhteiskunnan tarpeiden tyydyttämistä tekemättä myönnytyksiä tulevien sukupolvien kustannuksella. Kestävyydestä puhuttaessa ajattelemme usein ympäristönäkökulmaa, mutta se ei ole koko totuus. Ekologisuuden lisäksi päätöksenteossa on otettava huomioon ihminen ja talous. Ilmastonmuutoksen uhatessa on meidän huolehdittava myös sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja siitä, ettei yhteinen tai henkilökohtainen taloutemme romahda.

YK:n jäsenmaat ovat sopineet kestävän kehityksen tavoiteohjelmasta, joka kulkee nimellä Agenda 2030. Tuossa ohjelmassa esitellyt 17 tavoitetta ohjaavat myös Lyrecon päätöksentekoa:

Lue YK:n tavoiteohjelmasta lisää>>

Tasapainon löytäminen talouden, ihmisen ja luonnon välille ei ole helppoa. Jos olisi, se olisi jo saavutettu. Toimintamme vaikutukset ulottuvat pitkälle maamme rajojen ulkopuolelle, joten meillä on valinnoistamme globaali vastuu niin sosiaalisesti kuin ympäristönäkökulmastakin. Maailman haasteet ovat siis myös Suomen haasteita ja meillä on mahdollisuus ottaa edelläkävijän rooli yhteisten ongelmien ratkaisemisessa.

On asioita, joihin jokainen meistä voi vaikuttaa, ja huolimatta synkistä ennusteista on meillä syytä uskoa parempaan huomiseen, sillä Suomi on esimerkiksi kierrätyksen ja jätehuollon saralla maailman ykkösmaita. Kierrättämällä jätteet asianmukaisesti saamme hyödynnettyä niihin käytetyt materiaalit uudestaan ja vähennettyä elintapojemme aiheuttamaa kuormitusta maapallolle. Meillä on mahdollisuus viedä tämä osaaminen maailmalle.

Toinen suuri asia, johon me kaikki voimme vaikuttaa, on suosia kotimaisia ja ekologisesti toimivia yrityksiä. Lähiruoka, luomutuotanto, kierrätystavaroista valmistetut uusiotavarat ja luonnonvarojen säästeliäs hyödyntäminen muodostuvat tulevaisuudessa nykyistäkin tärkeämmiksi osiksi kestävää kehitystä.

Kuinka sinä kulutat? Oletko ekologian edelläkävijä?

TUTUSTU AIHEESEEN TARKEMMIN

Valitse vihreästi – virkistäydy kestävästi.

TUTUSTU AIHEESEEN TARKEMMIN

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››