Työpiste – ergonomia ja tietoturva & -suoja

Tietotyöläisen täytyy harvoin työssään kohdata suurempia vaaranpaikkoja kuin papereita, joihin viiltää sormensa tai löysällä olevia kaapeleita, joihin kompastua – tai niin on helppo sortua ajattelemaan. Pitkällä aikavälillä huono työskentelyasento tai muu huono ergonomia voi muodostua todelliseksi ongelmaksi, ja tietoturvan laiminlyönti voi kostautua pahasti.

Tietoturva & -suoja

Tietoturva koostuu tiedon luottamuksellisuudesta, saatavuudesta ja eheydestä. Tietoturva ei ole pysyvästi saavutettu tila, vaan pikemminkin tapa toimia. Siinä ei ole kysymys pelkästään ohjelmistoista ja laitteista, vaan yrityksen pahin tietoturvauhka voi olla yrityksen oma työntekijä, jos hän ei tiedosta tietoturvan tärkeyttä. Tietoturvan merkitys vain kasvaa sähköistettyjen prosessien yleistyessä, sillä yhä useammasta pienestäkin yrityksestä tulee houkutteleva kohde rikollisille.

Toimiston tietoturvan ylläpidoksi ei riitä, että päivittää virustorjuntaohjelmiston ja vaihtaa salasanan kolmen kuukauden välein. Nykypäivän rikolliset ovat todella taitavia hyödyntämään mitä erilaisimpia tietoja, joten viattomalta vaikuttava paperikin voi aiheuttaa isot vahingot yhdistettäessä muuhun kerättyyn tietoon. Pahimmillaan rikollisten käsiin joutunut materiaali mahdollistaa pääsyn yrityksen henkilötietoihin, taloustietoihin tai asiakasrekistereihin ja voi tehdä sekä taloudellista että yrityksen maineen kannalta ikävää vahinkoa.

Tietoturvan lisäksi tulee muistaa tietosuoja. Tietosuojan tarkoituksena on suojata ihmisen yksityisyyttä niin, etteivät häntä koskevat tiedot päädy vääriin käsiin. Tunnetuin viime vuosien tietosuojatoimenpide lienee EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR.

Seuraavassa listassa on joitakin sekä tietosuojaan että tietoturvaan liittyviä asioita, joiden turvallisuutta ei kannata laiminlyödä:
• kirjoitetut muistilaput ja palaverimuistiot
• henkilötietoja sisältävät paperit
• laskukopiot
• muistitikut, ulkoiset kovalevyt ja CD-levyt
• älypuhelinten suojaus
• sosiaalisen median hallinta

Tutustu Lyrecon valikoimiin, jos haluat apua tietoturvan ja –suojan ylläpitämiseen. Varsinkin matkatyötä tekevän kannattaa suojata läppärinsä tietoturvasuojalla ja tallentaa tiedostonsa salausjärjestelmällä varustetulle kovalevylle tai USB-muistille.

Ergonomia

Ergonomiseen toimistotyöskentelyyn on tarjolla paljon apua. Esimerkiksi tietotyöläiselle tyypilliset hiirikäden ongelmat voi välttää rulla- tai pystyhiirellä. Sähköpöydän avulla voit taas vaihdella työasentoasi istuma- ja seisoma-asennon välillä ja lisätä näin liikettä työpäivään. Satulatuoli pitää puolestaan selän suorana istuessasi. Toimistotyön ergonomiaan kuuluvat myös muun muassa erilaiset seisontamatot, akustiset ratkaisut, käytännölliset säilytysratkaisut ja oikeanlainen valaistus.

Olemme julkaisseet aikaisemmin kattavan tietopaketin toimistotyöläisen ergonomiasta.
Tutustu ratkaisuihimme >>

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››