Turvallisuus logistiikassa

Logistiikassa, tai jakelu- ja varastointitoiminnoissa tyypillisiä onnettomuusriskejä ovat kompastumiset, liukastumiset, hankalat työasennot, raskaat nostot ja muut virheet taakkojen käsittelyssä. Esimerkiksi autoliikenteen tapaturmatilastoissa nousevat korostetusti esiin jakeluliikenteen lastaus- ja purkutilanteet.

Yleisimpiä logistiikan tehtävistä työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syitä ovat tuki- ja liikuntaelinten vaivat. Yhden tapauksen kustannus yritykselle voi olla satoja tuhansia euroja, puhumattakaan työkyvyttömän kokemasta, kenties koko loppuelämän kestävästä haitasta.

Edellä kuvattujen työtapaturmien ennaltaehkäisy ei ole kallista, sillä työturvallisuuden parantaminen vaatii lähinnä logistiikan suunnittelua ja selkeitä toimintamalleja.

Kaikki alan riskit eivät ole fyysisiä. Myös logistiikkakeskuksissa vierailevat asiakkaat ja ajoneuvojen kuljettajat muodostavat tietoturvariskin. Vierailun aikana vierailijat voivat nähdä tai saada käsiinsä tietoa, joka ei heille kuulu. Riski on kasvanut kännykkäkameroiden myötä.

Logistiikan ja toimitusketjun turvallisuuteen on laadittu useita sertifioituja standardeja sekä johtamis- ja laatujärjestelmiä. Ehkä tunnetuimpia niistä ovat TAPA, ISO 28000, AEO ja C-TPAT.

Varasto

Logistiikkakeskukset ovat tavara- ja
liikennevirtojen sekä tieto- ja rahavirtojen solmukohtia.

Kuljetus

Kuljetusturvallisuuteen kuuluu monia asioita, kuten kuljettajan ajokäyttäytyminen,
vaarallisten aineiden käsittelyyn liittyvät prosessit ja liikenteen sujuvuus.

Turvallisuus

Turvallinen työympäristö lisää hyvinvointia, ja hyvinvointi lisää tuottavuutta.

Turvallisuus toimistossa

Toimistotyössä on vain vähän fyysisiä riskejä, mutta hyvä järjestys helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä. Siisteys edistää myös paloturvallisuutta ja lisää viihtyvyyttä työpaikalla.

Turvallisuus logistiikassa

Logistiikassa, tai jakelu- ja varastointitoiminnoissa tyypillisiä onnettomuusriskejä ovat kompastumiset, liukastumiset, hankalat työasennot, raskaat nostot ja muut virheet taakkojen käsittelyssä.

Turvallisuus teollisuudessa

Eri teollisuudenaloilla on omat työturvallisuushaasteensa. Esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa on tyypillisesti meluisaa, ja työasennot voivat olla ajoittain kuormittavia raskaine nostoineen tai staattisine työasentoineen.

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››