Turvallisuus toimistossa

Siisteys ja järjestys

Toimistotyössä on vain vähän fyysisiä riskejä. Hyvä järjestys kuitenkin eliminoi monet niistäkin samalla, kun se helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä. Siisteys ja järjestys luovat myös viihtyvyyttä, joka sekin lisää turvallisuuden tunnetta työpaikalla.

Hyvä järjestys on sitä, että laitteille, työvälineille ja muille tavaroille on varattu omat sijoituspaikat. Myös tavaroiden käsittelyn, liikuttamisen ja säilytyksen tulee olla sujuvaa. Sisäänkäynneille sijoitetut kuramatot, puhtaat ja kuivat lattiat sisätiloissa sekä sähköjohtojen ja kaapeleiden järjestäminen ovat keskeisimmät tapaturmien ehkäisykeinot toimistossa.

Paloturvallisuus

Myös paloturvallisuuteen on kiinnitettävä huomiota toimistossa, jossa on paljon sähköisiä laitteita ja työvälineitä. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat avainasemassa paloturvallisuuden ylläpitämisessä. Näillä toimenpiteillä ennakoit ja eliminoit useimmat vaarat:

• arvioi ja poista paloriskit
• pidä huolta palovaroittimien toimintakunnosta
• huolehdi poistumisreittien turvallisuudesta
• varmista, että pelastushenkilöstö pääsee esteettömästi paikalle

Vahingon sattuessa sammutusvälineiden, kuten käsisammuttimien ja sammutuspeitteiden on oltava helposti ja nopeasti saatavilla. Myös poistumisteiden selkeä merkitseminen kyltein ja opastein on tärkeää. Verkkokaupastamme löydät sopivia tuotteita molempiin tarpeisiin.

Tapaturmat

Toimistotyölle tyypillisiltä kompastumis- ja liukastumistapaturmilta vältytään parhaiten pitämällä työympäristö siistinä. Vakavien vammojen riski toimistossa on vähäinen, mutta lyhytkin sairausloma tarkoittaa työnantajalle aina ylimääräistä kuluerää. Työntekijälle se voi puolestaan tarkoittaa stressiä tekemättömistä töistä ja korkeaa vuorta hommia odottamassa toimistolla.

Vastaanotto
-tilat & kulunvalvonta

Kulunvalvonta on olennainen osa työpaikan turvallisuutta.

Työpiste – ergonomia ja tietoturva & -suoja

Tietoturva koostuu tiedon luottamuksellisuudesta, saatavuudesta ja eheydestä.

Tauko- & sosiaalitilat

Taukohuone on myös kaikille työntekijöille yhteinen ja tuttu tila, joten se on oiva valinta yrityksen ensiapukaapin paikaksi.

Turvallisuus

Turvallinen työympäristö lisää hyvinvointia, ja hyvinvointi lisää tuottavuutta.

Turvallisuus toimistossa

Toimistotyössä on vain vähän fyysisiä riskejä, mutta hyvä järjestys helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä. Siisteys edistää myös paloturvallisuutta ja lisää viihtyvyyttä työpaikalla.

Turvallisuus logistiikassa

Logistiikassa, tai jakelu- ja varastointitoiminnoissa tyypillisiä onnettomuusriskejä ovat kompastumiset, liukastumiset, hankalat työasennot, raskaat nostot ja muut virheet taakkojen käsittelyssä.

Turvallisuus teollisuudessa

Eri teollisuudenaloilla on omat työturvallisuushaasteensa. Esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa on tyypillisesti meluisaa, ja työasennot voivat olla ajoittain kuormittavia raskaine nostoineen tai staattisine työasentoineen.

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››