Ympäristöystävällinen siivous

Puhtaampi työpaikka kevyemmällä 

ympäristökuormalla.

Vähemmän myrkkyjä, enemmän hyvinvointia.

Nainen pitelee vesikuplaa kädessä luonnossa

Ympäristöystävällisellä siivouksella tarkoitetaan sellaisten työtapojen ja apuvälineiden valintaa, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Monesti suurin yksittäinen kuormittaja siivouksessa ja kodinhoidossa ovat kemiallisesti valmistetut puhdistusaineet, joita vieläpä annostellaan liikaa.

Puhdistusaineiden luomaa kuormitusta voidaan tietenkin vähentää käyttämällä ympäristöystävälliseksi luokiteltavia (kuten joutsenmerkittyjä) aineita, mutta usein jo oikealla annostuksella vähennetään selvästi ympäristökuormaa.

Ekologinen siivous perustuu pitkälti ympäristöystävällisten pesuaineiden valintaan. Harva maallikko erottaa ympäristöystävälliset aineet muiden joukosta, mutta valintaa helpottamaan on onneksi laadittu erilaisia sertifikaatteja: esimerkiksi EU-ympäristömerkki ja pohjoismainen Joutsenmerkki kertovat tuotteen olevan ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin vastaava tuote ilman sertifikaattia.

Voimakkaasti desinfioivia tai antibakteerisia siivousaineita tulee käyttää harkiten. Niitä ei ole tavallisesti edes tarkoitettu kotien tai toimistojen puhdistamiseen, vaan ne on suunniteltu erittäin korkeaa hygieniatasoa vaativiin tiloihin.

Toinen tärkeä osa ympäristöystävällistä siivousta ovat työvälineet. Pitkäikäiset ja laadukkaat siivousvälineet kestävät toistuvaa käyttöä, ja niissä on usein parempi hankausteho, jolloin puhdistusainetta tarvitaan vähemmän. Puhdistusaineita ja luontoa voi säästää myös siivoamalla säännöllisesti, antamatta lialle mahdollisuutta pinttyä kiinni.

Myös joitakin elintarvikkeiksi luokiteltavia päivittäistavaroita, kuten ruokasoodaa, etikkaa ja suolaa, voidaan hyödyntää siivoamisessa. Mikrokuitusiivouksessa puolestaan ei tarvita pesuaineita välttämättä lainkaan, ja mekaanisen työn määrä vähenee. Lisäksi vettä kuluu vähemmän tai ei ollenkaan. Aivan oma lukunsa on puhdistetulla vedellä (tai aktiivivedellä) siivoaminen, jossa ei käytetä mitään kemikaaleja.

Kaikilla Lyreco-pesuaineilla on EU-ympäristömerkki. 
Lue lisätietoa Joutsenmerkistä ja EU-ympäristömerkistä >>

Lue lisää myös EU:n PEF-menetelmästä, jonka avulla testaamme Lyreco-tuotemerkin pesuaineden ympäristöjalanjäljen.

Etkö vielä ole Lyrecon asiakas?

Rekisteröidy heti, niin sinun ei enää tarvitse murehtia työpaikkatarvikkeista! Laaja, laadukas tuotevalikoima.
Helppokäyttöinen verkkokauppa. Toimitus seuraavaksi päiväksi!

castle-1083570_640

TOIMITUSVARMUUS 99 %

Markkinoiden paras

time-1606153_640

TOIMITUS SEURAAVAKSI TYÖPÄIVÄKSI

Ennen klo 16.00 tehdyissä tilauksissa

person-1824144_640

AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Maan kattava myyntiverkosto

Lyreco Finland Oy 
Väinö Tannerin tie 3 
01510 VANTAA

Vaihde: 010 500 1500 
Asiakaspalvelu: 010 500 1000 
asiakaspalvelu@lyreco.com

Copyright © Lyreco Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Lue lisää ››